Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Στον απόηχο της Συνεδρίασης του τοπικού Συμβουλίου για το συγκοινωνιακό

Παρουσία του Αντιδημάρχου  Σταματίου Θ, αρμόδιου για το συγκοινωνιακό, του Αντιδημάρχου Ανθούσας Μπάρπα Ι, των συντοπιτών μας Δημοτικών συμβούλων Γαβρά Ν και Λιακόπουλου Αγγ , ως και του Δημοτικού Συμβούλου Μπαντουβά Αν, σε μια γεμάτη ένταση αίθουσα έγινε η συζήτηση, την Πέμπτη, για το φλέγον θέμα της απομόνωσης  μεγάλου τμήματος της Ανθούσας (περιοχή ΠΗΓΑΔΙΑ) λόγω της κατάργησης της λεωφορειακής γραμμής 301 από την εν λόγω περιοχή.

Διαβάστηκε από την προσωρινή επιτροπή ,των 196 κατοίκων , το υπόμνημα διαμαρτυρία και  τοποθετήθηκαν ,πλην των μελών του Τοπικού, οι παρόντες Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί κάτοικοι που τόνισαν  τα προβλήματα  και  τόνισαν, μεταξύ άλλων,  ότι:

·         Μας εξέπληξε το  ‘’ αποφασίζουμε και διατάσσουμε’’ που θυμίζει άλλες εποχές
·         Θα περιμέναμε πριν ληφθεί η απόφαση της ολοκληρωτικής απομόνωσης της περιοχής να είχε εξεταστεί εφεδρική λύση, την οποία εμείς οι κάτοικοι είχαμε προτείνει από την πρώτη μέρα
·         Πέρασαν 20-21 ημέρες και παντελώς μας αγνοούν….. γιατί;   ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ
·         Είμαστε και εμείς Άνθρωποι με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..
·         Στέρησαν στα ‘’Υπερήφανα γηρατειά’’ να προσευχηθούν στη γιορτή της Πολιούχου και να παρακολουθήσουν τις 3ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
·         Ανάγκασαν ανήμπορους γερόντους  να περπατούν μέχρι την πλατεία  για να ψωνίσουν τα απαραίτητα τρόφιμα και να επιστρέφουν φορτωμένοι  με κίνδυνο να πάθουν ηλίαση και να μείνουν στο δρόμο.
·         Οι απαιτήσεις/προτάσεις μας είναι απλές και με καλή θέληση ΑΜΕΣΑ μπορούν να ικανοποιηθούν και συνοπτικά είναι.
1.      Το 301 δρομολόγιο να συνεχίσει ,όπως τόσα χρόνια λειτουργούσε, μέσω της οδού Αιγίου χωρίς προβλήματα.
2.      Το δρομολόγιο του 324 πρέπει να έχει ΑΦΕΤΗΡΙΑ στα Πηγάδια καθόσον η περιοχή δεν έχει συγκοινωνία κατά την ΑΝΟΔΟ από Μεσογείων, κέντρο πόλης (Αγορά –Εκκλησία- Ιατρείο-ΚΑΠΗ-Σχολεία) και οι κάτοικοι αναγκάζονται να περπατήσουν την κατηφόρα της οδού Γρεβενών ή να πάνε στην Αφετηρία Καλισσίων και να περιμένουν το 301 από την Πεντέλη.
·         Με ΑΦΕΤΗΡΙΑ του 324 στα Πηγάδια και με κατάλληλο προγραμματισμό των δρομολογίων θα έχουμε πρόσβαση (πήγαινε-έλα) αλλά και δυνατότητα μετεπιβίβασης στα Μ.Σ.Τ(ΜΕΤΡΟ- ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ).
·         Η διαδρομή  από ΠΗΓΑΔΙΑ μέχρι Μεσογείων και Μετρό Παλλήνης είναι 5,2 ΚΜ και ο μέσος χρόνος διαδρομής 12 λεπτά περίπου. Με αναχώρηση από Πηγάδια 15-16 λεπτά πρίν προγραμματισμένης αναχώρησης ΜΣΤ θα έχουμε μετεπιβίβαση
·         Δικαιολογίες ότι δεν κόβονται εισιτήρια ΔΕΝ ευσταθούν γιατί πως θα κοπούν αν δεν υπάρχει συγκοινωνία σε ΑΝΟΔΟ και ΚΑΘΟΔΟ δεν είναι τακτική και δεν υπάρχει ανταπόκριση με τον κορμό των συγκοινωνιών τα ΜΣΤ.
Ακούστηκαν πολλά παράπονα από τους ηλικιωμένους και για το Δήμο που δεν έβαλε έστω κάποιο λεωφορείο τις ημέρες των πανηγυρικών εκδηλώσεων στην πλατεία και στο θεατράκι. Αλλά και για όσους πριν τις εκλογές μας επισκέπτονταν στα σπίτια μας και τώρα εξαφανίστηκαν……με το ερώτημα ‘’θα μας ξανάρθουν στις επόμενες;;…….

Από πλευράς του ο Αντιδήμαρχος Σταματίου  Θ. διαβεβαίωσε ότι ο ΔΉΜΟΣ παρακολουθεί το θέμα και ήδη έχει στείλει επιστολή στον ΟΑΣΑ. Θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις και θα γίνουν προβλεπόμενες ενέργειες για επίλυση του σοβαρού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου