Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Προβληματισμός για την Εγκατάσταση ΣΜΑ και χώρου Πρασίνου στην Ανθούσα

Στις 13 Ιουνίου δημοσιεύσαμε ότι κυκλοφορούν έντονες  φήμες για τη μεθόδευση δημιουργίας  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ) στην Ανθούσα ,ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και αν αληθεύουν οι φήμες ,επιβεβαιώνουν τους φόβους μας ότι ενδεχομένως, για το λόγω αυτό υπάρχει στασιμότητα στην εξέλιξη του Σχεδίου που για ένα χρόνο βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ και δεν έχει προωθηθεί στο ΣτΕ.

Κατηγορηθήκαμε από μερικούς αλλά γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες και ανησυχίες μας γιατί στη συνέχεια οι γνωστές ενέργειες που επακολούθησαν μας δικαίωσαν.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος του Δήμου για τη μίσθωση χώρου ΣΜΑ στις διάφορες περιοχές και μάλιστα οι προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη μας είναι ΄΄ φωτογραφικές ΄΄ για την περιοχή της Ανθούσας,αν και είναι εντός της ζώνης Χονδρεμπορίου...

Οι κάτοικοι και οι Σύλλογοι είναι ανάστατοι και παρακολουθούν τις εξελίξεις προετοιμαζόμενοι για δυναμικές αντιδράσεις
.
Ακόμη περισσότερο ανησυχούμε μήπως υπάρχει γενικότερη σκέψη/πρόγραμμα ο σχεδιαζόμενος ΣΜΑ και χώρος πρασίνου γίνει μελλοντικά Διαδημοτικός,  αφού όπως διαβάσαμε στο pallini Press  και ο Δήμος Πεντέλης αναζητεί χώρο για αγορά στη βιομηχανική ζώνη του Δήμου Παλλήνης ( Ακολουθεί η δημοσίευση του pallini press)

Στο Δήμο Παλλήνης θέλει να στείλει τα σκουπίδια του Δήμου Πεντέλης ο Δήμαρχος κος Στεργίου!!!
Written By Pallini Press on Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 | 8:14 μ.μ.
Ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τη συμφωνία τους με το νέο σχεδιασμό  διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου , παρά τις μεγάλες ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί  κατά πόσο είναι εφικτά και αποτελεσματικά όσα προβλέπει.
Τώρα εκφράζει τον …προβληματισμό του για την αναζήτηση  χωροθέτησης του «πράσινου σημείου» , εκεί όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά , εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης.
Τον προβληματισμό του αυτό εξέφρασε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον κ.  Στεργίου,  ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι ένας χώρος βιομηχανικής ζώνης, ο οποίος όπως είπε, υπάρχει μόνο στο Δήμο Γέρακα – Παλλήνης.
«Κατόπιν τούτου – είπε – συγκρότησα μια επιτροπή με απόφαση μου, η οποία επιτροπή έχει ένα μήνα σε εφαρμογή της σχεδίασης να προτείνει χώρους, οι οποίοι είναι προς πώληση και μπορούν να διατεθούν για την υλοποίηση αυτής  της σχεδίασης, ώστε στη συνέχεια, μόλις επιτύχουμε την ένταξη, τη χρηματοδότηση, να πάρουμε τα χρήματα και να το αγοράσουμε».

Οι Ανθουσιώτες έχουμε την ελπίδα ότι ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος θα τηρήσει τις από το 2010 υποσχέσεις του για αναβάθμιση της Ανθούσας και να καταστεί στολίδι του Δήμου και πόλος έλξης με την ένταξη στο ΣΧΕΔΙΟ ( με ανακούφιση ακούσαμε σε μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εκπομπή τη δήλωσή του ότι επιτέλους βρίσκετε στο ΣΤΕ) τον προγραμματισμό έργων ανάπλασης και όχι επιβάρυνσης και παραπέρα υποβάθμισης…Ελπίζουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου